5 ting jeg elsker med Marta

(skrevet av Audun)

Hmm.. Merker allerede nå at det var lettere å skrive 5 ting jeg hater med Marta - haha. Men for å gjøre opp for ting jeg hater med henne har jeg her fem ting jeg elsker med denne jenta.

Bestevenn

Vi har et utrolig gøy forhold, der hjernene våre sammenkobler ganske likt når det gjelder å nyte livet, dra på eventyrekspedisjoner til fjerne strøk eller kort og godt ligge på sofaen å ha den samme smak på serier som vi koser oss med. Vi har samtaler så gøye og dype at til og med den gamle greske tenkeren og filosofen Aristoles hadde misunnet oss. Kort og godt: vi er noen livsnytere som forter oss å leve livet før livet tar oss igjen.

Kokkelering

Wow, herregud. Jeg trodde aldri jeg skulle finne en erstatter for mamma i en kjæreste. Jeg hadde i mange år forestilt meg hvordan jeg til slutt skulle ende opp med sultedøden fordi mamma bodde for langt borte for nye matforsyninger. Hadde forlengst gitt opp håpet på god mat og gleden av å slutte dette "never-ending-story-skuespillet", der jeg får ente gang må dra løgnen til kvinner jeg har hatt forhold til, med å si "nam, dette smakte mer enn fortreffelig", eller slippe å foreslå for 8 gang denne uken at vi skal dra på restaurant. Rip lommeboken fra den tiden. Nei, Marta serverer meg smaksopplevelser eller smaksopplevelser hver eneste gang hun kokkelerer på kjøkkenet. Det er som jeg går igjen for alle de dårlige kvinnelige kokkene jeg har vært tvunget til å fortære maten til før henne. Thank lord for justice!

Skjønnhetsdronning

Jeg elsker at Marta ikke er noen hulder når sminken taes av. Tror at man en mann der ute har fått pusten slått ut, og tissen har gjort helomvending og krøpet inn i skallet igjen når kvinner endelig etter måneders hemmelighetskremmeri endelig tar av seg sminken. Og riktig, der står hun, HULDRA selv! Det er nesten som man må spør "Har du sett hvor kjæresten min stakk?" Nei, da er det bedre at man stiller med åpne kort helt ifra begynnelsen av, også slipper dere kvinner der ute at menn plutselig ikke liker dere mer. Og som vanlig aner dere ikke hvorfor og garnet dere har spunnet rundt oss for å holde oss fanget begynner å rakne. Det er sånn utroskap blir født! Jeg synes faktisk at Marta er vakrere uten sminke, hun er det jeg vil kalle for en naturlig Afrodite. Jeg er glad for at Marta valgte å spille med åpne kort fra dag en.

Perfekte reisepartner

Selv om vi til stadighet må starte hjernekompresjon og kunstig åndedrett på lommeboken, så greier vi å få skrapt sammen alle panteflasker og kr som har forvildet seg på de aller vanskeligste plasser rundt om i bilen. Dette sammen med Marta sin Bachelor i ekspertise på utallige tålmodighetstimer på leting etter de aller billigste billettene til reisemål der ute. Hun finner dem hver gang! Vi pakker sekkene våre og drar nesten sporadisk samme dag. Det er som hjernene våre snakker sammen telepatisk og alt går på automatikk og all logisk tankegang bare pent blir plasser på "vent" borti hjørnet.. Vi liker begge å plaske litt i bassenget, ligge på stranden, oppleve severdigheter, shoppe og være sportye livsnytere på ferie. Og selvfølgelig er den evige 8 års mentaliteten vår om HVEM som blir brunest av oss i løpet av den alltid så svindlete og forkortede uken som reisebyråene tilbyr. Altså angående denne svindelen så deler vi samme synspunkt. Flyet går alltid på kvelden første dagen slik at man kommer sliten og nesten angrer på at man i det hele tatt bestilte denne ferien og det slår aldri feil at man reiser hjem tidlig syvende dagen. Ergo disse dagene tells ikke. Denne svindelen er Marta og meg fullt klart over og derfor stjeler vi alltid som ravner med oss alt vi kommer over på hotellrommet: små shampooer, badekåper og tøfler mm. Gjerne en eller annen svindel på hotellets minibar også, ja alt går i kofferten. Da føler vi at prisen passer for denne uken eller de seks dagene man får på ferien. Ja, Marta er den perfekte reisepartneren.

Kosestunder

Marta og meg fungerer som en magnet. Når vi sitter på hver vår side av sofaen så kjenner man at magnetismen trekker oss imot hverandre, umulig å stå imot. Og det er utrolig deilig å kose og ta på Marta. Hun er utrolig god på å gi komplimenter og få meg til å føle meg som verdens kjekkeste mann. Om jeg ikke er verdens kjekkeste så er jeg i hvertfall verdens heldigste som har vunnet hjertet til Marta, og hun har vunnet mitt. Og er det noe som vi menn setter pris på så er det å bli kilt på ryggen og massert litt. NEI, det er ikke bare dere kvinner som har krav på kos eller som livnærer dere av dette!


Marta Alise

Liker