3 sunne måltider med havregryn

Hei alle sammen! Vi er jo i Budapest nå og derfor har jeg laget et lite innlegg slik at det ikke blir for mye reisesnakk, haha :-) Dessutten synes jeg det går alt for lenge mellom hver gang jeg har noe mattips innpå her så fra nå av skal jeg skjerpe meg. Håper dere får inspirasjon :-)

Havregryn metter så godt og kan brukes til så mye! Nedenfor har jeg listet opp tre oppskrifter som jeg selv har funnet opp og som jeg synes er verdt å dele med dere :-)

Pannekaker - Mmm.. Hvem elsker ikke pannekaker? Disse er laget av banan og inneholder ikke sukker eller mel - noe som gjør de til ekstra sunne. For å ikke ta helt av har jeg pyntet de med litt sjokolade. Audun likte de kjempe godt! Selv er jeg ikke så fan av banan, men de var veldig søte og kunne sikkert vært kjempe gode til dessert med en kule is til!

Du trenger: ♥ 2 banan ♥ 3 dl havregryn ♥ 2 egg ♥ 2 ss honning ♥ 2 dl melk ♥ 3 ss kokos

Slik gjør du: Mix alt godt og stek på stekepannen ♥ Server med ferske bær og honning

Smoothie - Denne oppskriften kan du bytte ut med hvilken som helst også bare legge til havregryn. På den måten blir smoothien din ekstra mettende.

Du trenger: ♥ 1 appelsin ♥ 200 gr skogsbær ♥ en banan ♥ en yoghurt ♥ 2 dl havregryn

Slik gjør du:Mix alt godt i blenderen ♥ topp med litt havregyn og server!

Energikuler - Disse passer perfekt til mellommåltid. De er utrolig søte og metter veldig godt. De er så gode at det nesten er rart at de er så sunne.

Du trenger: ♥ 2 håndfuller med havregryn + kokosmasse ♥ 2 ss med gojibær + tranebær ♥ 1 egg ♥ 3 ss med honning

Slik gjør du: ♥ Legg havregryn og kokosmasse på et stekebrett i ovnen i 10 minutter på 175 grader. ♥ Ta tranebær, gojibær og honning i en skål i microen i 30 sek ♥ Vent til man kan ta i massen et par minutter også blandes alt godt sammen og formes som kuler. ♥ Legg i ovnen i 5 minutter til også rett inne i kjøleskapet. ♥ De er klar til å nytes når de har fått kjølt seg ned.

Marta Alise

Liker

Kommentarer