3 gode matfilmer

Denne sommeren har vi sett noen veldig inspirerende filmer som jeg bare må anbefale videre. Tre forskjellige handlinger men mat og matlaging fra flere deler av verden har en sentral rolle i alle filmene.

Med mat lærer vi også kultur og det er kanskje det jeg liker best med disse filmene :-) Også må jeg ikke glemme de flotte fargene og bildene..

The hundred foot journey

Denne filmen har jeg hatt lyst å se siden det kom på kino, men vi rakk den aldri. Derfor ble jeg så glad for noen uker siden når jeg oppdaget at den er kommet på Netflix! Den perfekte matfilmen som viser oss historie, matlaging og kjærlighet.

Familien Kadam forlater landet sitt India i håp om ett bedre liv i Europa. De kommer til Frankrike og åpner en indisk restaurant rett over en prippen, arrogant og fransk Michelin-restaurant. Det blir konkurranse og stygge ting skjer, men som alle fine og gode filmer så ordner det seg tilslutt. En fantastisk film som får deg til å le og gråte!

BURNT

Bradley Cooper spiller Adam James, en stjernekokk i Paris med to Michelin-stjerner i ryggen. Men han ble utbrent og måtte fortalte det luksuriøse livet med høyt tempo. Nå vil han tilbake for å starte på nytt men denne gangen i London for å kjempe om den tredje Michelin-stjernen. Han håndplukker de beste kokkene for å lage den beste restauranten men underveis kommer fortiden å henter han inn igjen..

Denne filmen så jeg på kino og jeg har så lyst til å se den igjen! Den er lett, underholderne og det er veldig fascinerende å se når de filmer matlagingen i fort film. Man blir veldig inspirert til å lage mye god mat..

EAT PRAY LOVE

Julia Roberts er en av mine favoritt skuespillere og det er ikke uten grunn. I denne filmen spiller hun også helt fantastisk og om du liker en romantisk komedie er denne filmen for deg. Hun spiller en gift men ulykkelig kvinne som trenger å komme seg ut i verden for å finne seg selv, bli kjent med kultur, mat og andre mennesker. En film med sinnssykt mange flotte farger, landskaper og bilder. Hver scene er fascinerende!

Har dere noen filmer dere vil anbefale oss? Det er ikke akkurat så fint vær ute, så en film eller to hadde ikke gjort noe skade :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Har ikke sett noen av de, men de virket veldig gøye 😊 Dere må se Gridlocked tror den er på netflix, den er dødsbra!
Ine
,
Sett alle, og de filmene er knall brae!
Kari,
CHEF-den er knallmorsom! 😘
flemmig.no