23 aktiviteter til førjulstiden

God kveld fine folk. I dag har jeg sittet å laget dette lange innlegget her. Tenkte det ikke skulle bli så langt, men shitt ass. Det er mange dager før jul og de må fylles. Her har dere aktiviteter dere kan gjøre hver dag frem til julaften <3 Håper dere liker!

1. desember - Lage julekalender - Denne høres kanskje tidskrevende ut. Men hva med å arrangere fire aktiviteter til søndagene i advent? Siste faller jo bort siden det er julaften, så da er det kun tre. Istedenfor å ha pakkekalender som koster masse penger, så kan dere som par eller familie finne på noe sammen. Håper denne listen kan være inspirasjon. Jeg og Audun har hatt all slags kalendere. Men den jeg likte best var når vi gjorde fire forskjellige ting hver søndag i advent. Skøyter, kino, konsert, bake hjemme osv :-) Veldig koselig!

2. desember - Kjøpe juleblader og komme i julestemning - Jeg elsker å kjøpe blader året rundt, men ingenting slår julebladene. Jeg får så mye inspirasjon til diy og oppskrifter. Så koselig stemning med juleblad <3 De koster litt, men det er verdt det!

3. desember - lage julekrans - Dette gjør jeg hvert år. Vet ikke om det blir noe i år, for jeg har de fra i fjor og året før. Men det er en veldig koselig aktivitet. Jeg har laget adventskrans og julekrans til å henge på døren. Kjøp inn det du trenger og kos deg hjemme med diy!

4. desember - Gi fuglene litt mat - Stakkars fuglene som går en hard og kald tid i vente. Jeg har laget ett innlegg på hvordan du kan lage det selv. Fuglene blir så glad! De spiste opp alle figurene jeg laget i fjor. Trykk her for å komme direkte.

5. desember - Lage til julekort - om man begynner tidlig med julekort, så er det lett å gi bort hjemmelagede julekort. Inviter venninner eller lag sammen med barna. En koselig aktivitet og det er koselig å gi bort <3

6. desember - Kjøpe inn julelapper og gavepapir - Nå er det så mange forskjellige å velge mellom. Ta deg en runde og se hvilke tema du vil kjøre. I fjor kjørte jeg rødt tema og året før sølv med farger. Ble veldig fint og alle gavene matchet <3

7. desember - Ta julevasken - Finn frem vaskebøtten og ta en skikkelig julevask hjemme. Ikke alltid like kjekk aktivitet, men det er superdeilig når det er ferdig.

8. desember - Julegaveshopping - Mange har vel startet for lengst! Men julegaveshopping på en fredag er perfekt! Kom deg ut og finn siste kjøpene! Jeg har ikke startet! Ahhh....

9. desember - Finne frem favorittmusikken. Alle har sine favoritter i julen. Her er min liste! Kommer sikkert til å legge til flere denne jula :-)

10. desember - Gå på julemarked - Jeg ser på facebook at det allerede har startet med julemarked! Blir nok Oslo julemarked på meg i år <3 Gleder meg!

11. desember - bake pepperkaker og kakemenn - Bak sammen med unger, det er alltid kjekkest <3

12. desember - Finne juleoutfiten - I fjor var min kjole fra Cubus og det er den på bilde under. Blir nok en annen en i år. Spent på hva, men tror jeg har en anelse.

13. desember - Bak lussekatter - Mmmm.. Hvert år, siden jeg flyttet ut - så går jeg glipp av lussekatter... I år skal jeg enten bake selv eller kjøpe på bakeren.

14. desember - Søk på nettet og se om du kan finne noe diy! Kanskje du kan lage noen hjemmelagede julegaver?

15. desember - Finn frem julepysjen - Hvert år har vi som en liten "tradisjon" hjemme hos mamma og få en julepysj hver. Alle får helt lik pysj og den går vi i hver kveld i jula. Veldig koselig. Jeg har tatt vare på de jeg allerede har, og de går jeg med hele desember <3

16. desember - Inviter til julemiddag - Hva med å prøve julemiddagen en gang før selve dagen? Eller servere noe annet enn det du har på julaften? Vi har alltid ribbe og pinnekjøtt. Men jeg hadde vi kun hatt pinnekjøtt så hadde jeg likt å servert kalkun eller ribbe før dagen for å få litt variasjon.

17. desember - Gå på julekonsert - Min beste julekonsert opplevelse var Kurt Nilsen i fjor med Audun <3 Det var så koselig! Finn ut om din lokalekirke har julekonsert eller om du kan ta en helg i Oslo å oppleve en fin juleopplevelse <3 I fjor var vi også på danseforestilling.

18. desember - Arranger julebord med venninnene dine - Denne er min favoritt! Julebord med jentene er det få dager som kan slå. Stæsje seg opp og gå ut å spise en god julemiddag. I love it! I år faller den dagen på 9.desember. Så da skal jeg innover til Oslo og være med jentene mine.

19. desember - gå på skøyter - En sprek aktivitet passer perfekt mellom alle bake-øktene! Ta med dine kjære ut på noen runder skøyter.

20. desember - se julefilm - Det er selvfølgelig plass til flere kvelder med julefilm <3 Men det er koselig å gjøre det sammen med noen. Så kanskje planlegge en julefilmkveld!

21. desember - Ta selvbruning, ordne negler, pedikyr - Ja, alt sammen som får deg til å stråle mest mulig til jul og nyttår <3

22. desember - AKE! Håper vi er såpass heldige med snøen at vi kan ake litt i julen! Elsker å ake! Også er det god trening!

23. desember - Pynte juletreet - Dette punktet gjør jeg nok før 23.desember, men jeg vet mange har tradisjon om å pynte det dagen før. Så da satte jeg dette punktet på denne dagen.

Jeg vet jeg sa at juleuniverset mitt begynte i desember, men jeg har smått begynt nå som dere skjønner. Haha :-) I år har vi hjemme blitt enige om at det ikke skal bli noe pakkebonanza.. Men jeg vil likevel prøve å finne en liten ting til hver av de. Mamma er enkel for hun ønsker seg massasje.. Men de to andre.. De må jeg finne til. Vi får se. Jeg må i hvertfall starte julegaveshoppingen snart! Har dere begynt?

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Sola
,
har du noen tips til julekjoler? 😀 (Og ikke bare fra Ellos eheheh)
martaalise
martaalise,
Hei Sola 😃 Om du sjekker ut siste innlegg har jeg noen som ikke er fra Ellos <3
nouw.com/martaalise