2 smoothier med ingefær

Ingefær er en typisk grønnsak man ignorerer når man går i butikken men den har utrolig mange helsefordeler som vi burde utnytte mer! Jeg har brukt den veldig sjeldent men når jeg har brukt den har det vært i wok og i smoothie. Her er 5 fordeler som kanskje kan få deg til å innse hvor fantastisk denne grønnsaken er:

Om dere vil prøve å få ingefær inn i kostholdet deres anbefaler jeg disse to smoothiene som jeg har laget i dag;

smoothie med ingefær og spinat

du trenger:

2 never spinat, 1 lime, 1/2 mango, 1 vanilje yoghurt, 3 cm ingefær

slik gjør du:

Skrell mangoen. Mitt beste tips er å gjøre det med en ostehøvel. Går sykt kjapt :-)

Skjær vekk skallet på ingefær med en skarp kniv og rasp opp det du skal ha. For mye ingefær kan ødelegge hele smaken så jeg anbefaler ikke mer enn 3 cm.

Mix alle ingredienser sammen også har du en nydelig smoothie!

smoothie med bringebær og ingefær

du trenger:

1/2 mango, 3 cm ingefær, 1 sitron, 200 gr bringebær, 1 vanilje yoghurt, 1 banan

slik gjør du:

Legg mango, bringebær, banan og yoghurt i blenderen. For å få ut sitronjuicen presser jeg det ut men passer på å ha en sil over for det kommer utrolig mange steiner ut av sitronen. Steiner man ikke ser en gang.

Rasp opp ingefær og mix alle ingredienser sammen.

Begge smoothiene matcher med ingredienser slik at du kan lage begge to samtidig om du ønsker. Om dere legger merke til det så er noen av ingrediensene de samme :-) Jeg elsker å lage et lite lager når uken begynner for vi drikker det til hver frokost eller kveld og da er det digg å variere!

Jeg legger ut oppskrifter hver onsdag og søndag :-) Se gjerne gjennom kategorien "mat og trening" for flere oppskrifter :-)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Følg oppdateringene mine på facebook HER.


Marta Alise

Liker

Kommentarer

Guri
,
Ser kjempe godt og ikke minst sundt ut 😊
martaalise
martaalise,
:D ja det er vitamin på flaske! haha
nouw.com/martaalise
Helene
,
Elsker ingefær <3 det er så godt! så disse skal jeg absolutt prøve ut! Noe av det beste jeg vet er ingefær øl! det MÅ du smake om du ikke har smakt haha
martaalise
martaalise,
Hmmm.. Det høres veldig ekkelt ut men siden du anbefaler det skal jeg smake det 😉
nouw.com/martaalise