17 dagers-dietten

17 dagers-dietten går ut på at kroppen skal venne seg til en diett med de og de matvarene på 17 dager og når de dagene er gått skal du starte på en helt ny diett med andre tilleggs matvarer. Teorien bak denne dietten er at dietter ikke fungerer i lengden fordi kroppen venner seg til lite mat, eller venner seg til å spise kun de matvarene. Da står det gjerne stille på vekten og man ser ikke forandringer - og gir opp! Med en gang kroppen har vent seg til den maten, så skifter man. Så kroppen blir forvirret, om jeg kan si det på den måten.

Grunnen til at jeg startet på denne dietten var fordi vi har vært i Egypt og jeg føler meg dvask og alkoholisert. Har spist og drukket for fire personer. Jeg har som dere vet tatt en operasjon hvor de tok vekk 3 kg og i løpet av månedene uten trening + ferie har jeg lagt på meg 2,6 kg. (Har gått de ned igjen nå med dietten) Men føler litt på presset at det var til ingenting - å operere meg altså, når jeg legger på meg igjen! Haha. Men heldigvis har jeg mye finere form på kroppen etter operasjonen og resultatene er forsatt kjempe store. Så operasjonen var mer enn bare 3 kg og nå får jeg nok finere resultater etter endt diett.

♣ I dag er jeg i dag fire, jeg startet på mandag. Det har gått så bra så langt! Syntes det var en god dag å starte på, for da er jeg ferdig til bursdagen min! Det er en liten motivasjon i seg selv. Da er jeg ferdig med syklus en. (Dietten er egentlig fire sykluser, altså 17 dager x 4) Tar da fri på bursdagen min og starter igjen dagen etter.

♣ Jeg skal ha i meg fire måltider hver dag. Måltidene består av: grønn te, kalkun, torsk, kylling, egg, tunfisk, laks, wok, salater, frukt, bær, supper.

♣ Grønn te tre ganger hver dag. Kjøtt/fisk to ganger hver dag. Egg annen hver dag. Grapefrukt eller annen frukt hver dag. Vann er selvsagt viktig! Jeg drikker 2-3 liter hver dag.

♣ Jeg bestemmer selv styrken på dietten. Jeg er sikkert middels involvert i følge dietten. Men i følge meg selv er jeg STERKT involvert! Jeg kutter ikke ut alle diverse matvarer som dietten mener at jeg må kutte ut (feks bananer, avokado og mais), så jeg vil nok ikke få 100 % effekt. Å være så dedikert har jeg ikke i meg. For meg er det godt nok å bare klare å fullføre å spise sunt, få i meg fire lette og sunne måltider hver dag. Jeg tror likevel at kroppen min er i sjokk nå, for jeg pleier som regel å spise meg over mett. Haha.

♣ Jeg skal ikke være dødens sulten men heller ikke døds mett. Det er lov å fylle opp tallerken med så mye grønt jeg vil.. Det er også okei å spise gulrøtter eller vannmelon mellom måltidene.I følge dietten skal man ikke spise frukt etter klokken to - men jeg spiser gjerne frukt til kvelds. Følger det IKKE slavisk.

FROKOST OG KVELDS

Dette er en typisk frokost eller kvelds. En kopp med grønn te, en frukt og en yoghurt med lavt kaloriinnhold. Der er double 0% perfekt, de inneholder ca 50 kcal.

Noen dager skal man kutte ut plommen og kun ha to eggehviter. Det høres kjedelig ut, men når jeg krydrer den med litt chili og persille + grønnsaker blir det kjempe godt.

Man skal spise en halv grapefrukt nesten annen hver dag. Men jeg spiser en hel hver gang. Klarer ikke å stoppe. Grapefrukt skal visst være veldig slankende.

Smoothie skal man drikke ca to-tre ganger i uken. Vil du ha oppskrifter har jeg en del her på bloggen. Sjekk ut HER.

LUNCH OG MIDDAG

Grønnsalat + kyllingfilet med krydder (IKKE SALT). Halve fatet skal være dekket av grønnsaker, ikke slik på bilde. Det er kun for det estetiske.

Tunfisksalat

Grønnsakssuppe/brokkolisuppe + en kyllingfilet

GRØNN TE

Jeg varmer en liter med vann og heller det oppi to flasker med to te poser. Legger oppi litt sitron/limesaft og setter det i kjøleskapet. Lettvint måte å få i seg te på når det står klart i kjøleskapet. Dessuten går det mye raskere ned når det er kaldt - smaker bedre også! Grønn te hjelper faktisk mot søtsuget så det er viktig å få i seg tre kopper om dagen.

VITAMINER

Vitamin A: Grønnsaker, frukt, egg

Vitamin B: Kjøtt/fisk med proteiner, frukter og grønnsaker

Vitamin C: Frukt og grønnsaker

Vitamin D: Kalorifattige melkeprodukter, fisk

Vitamin E: Grønnsaker og egg

ANDRE DETALJER

1-2 SS olje per dag - bruker en spiseskje olje for å steke egg og en spiseskje på salat som dressing

Jeg legger så mange laks/kyllingfileter som det er plass til i en stor form med et par spiseskjeer oliven olje, krydrer dem og steker til de er gyllen. Da har jeg ferdig fileter i mange dager som ligger i en pose i kjøleskapet. Dess mindre stress - dess større sjanse for å lykkes.

Er jeg veldig sulten spiser jeg en gulrot eller vannmelon.

Jeg lager ikke egne supper som jeg kanskje burde. Jeg bruker porsjons pakkene til Toro. Faktisk sinnssykt gode og kalorifattige. (Sikkert mye unødvendig salt men det går greit så lenge jeg holder meg til dietten)

Er jeg sugen på noe salt en fredagskveld, dropper jeg lunch eller middag og unner meg en halv pakke med popcorn som tilsvarer 150 kcal

Fordelen med dietten

Man går ikke sulten

Man ser fort resultater og det hjelper sånn på motivasjonen

Man får i seg masse viktige mineraler og vitaminer

Variert og deilig kosthold

Lett å tilpasse om man skal spise hos venner/restuarant eller er på ferie

Baksiden med dietten

Man skal helst ikke drikke alkohol (ett glass rødvin i ny og ne er ok)

Man går på do ganske ofte. (grønn te)

Nesten ingen karbo - jeg elsker karbohydrater! I hvertfall nå som jeg ikke kan spise det.

Det som også er litt deilig med denne "dietten" er at det er helt vanlige matprodukter som jeg ellers får i meg. Forskjellen er bare mengden og at jeg ikke putter i meg noe som jeg ikke skal. Og det beste: det er fult mulig å la dette bli en varig kostholdsendring og ikke bare diett som går over en viss tid. Mange reagerer nok på ordet "diett", men for meg vil nok dette bli en enkel endring i kostholdet så godt det lar seg gjøre.

Har noen av dere gått på diett før og lykkes? Jeg orker ikke kommentarer om at jeg oppfordrer til kroppshysteri og kroppspress. Vi bestemmer alle hva vi putter i munnen og ingen andre enn oss selv bestemmer om vi skal være fornøyd som vi er eller ikke. Jeg vet ihvertfall at jeg er mye lykkeligere nå som jeg blir finere enn når jeg putter i meg all slags dritt over lengre periode. Jeg har uttalt meg om kroppspresset to ganger på bloggen. Det kan du lese HER og HER.

Oppdaterer snap med hvert eneste måltid jeg har: martalise


Marta Alise

Liker

Kommentarer