17 dagers dietten - oppdatering

Hei alle sammen.

Beklager sen oppdatering. Vet mange venter på at jeg skal fortelle om min nye hobby; 17 dagers dietten. Men det er så fint vær her i Arendal at jeg har brukt store deler av dagen ute. Til nå har jeg gått ned 7,1 kg. Føles helt fantastisk! Jeg startet mandag 1 juni. På en eller annen måte er det alltid enklest å starte på en mandag, men siden det er 17 dager har jo ikke det noe å si egentlig. Har du veldig lyst til dette foreslår jeg at du starter i morgen! De 7 kiloene har jeg brukt to uker på. Den første uken spiste jeg egentlig det jeg ville, men jeg trente meg ihjel siden det var siste uke på treningssenter. Tror det rant 2 kg den uken. Andre uken startet jeg å fokusere på kosthold og mindre trening.

Dietten går over 4 sykluser med 17 dager per. 17 dagers dietten passer for oss som må raskt ned i vekt uten å sulte oss til døde. Altså, jeg MÅ ikke ned i vekt, men jeg vil gjerne. Jeg detter veldig lett av en diett når det går for tregt. Å gå ned 0,5 kg i uken er ikke godt nok for meg. Jeg mister motivasjonen og blir sugen på noe godt med en gang. For meg er det en motivasjon å veie meg hver dag og se resultater hele tiden. Jeg trenger den ekstra driven for å forsette. Hin dagen ble jeg tilbudt is. Jeg visste at jeg kom til å få et bra resultat uansett fordi jeg hadde hatt gode dager, MEN fordi at jeg visste at det snart var morgen igjen og tid for veiing - så klarte jeg å motstå fristelsen! Alle eksperter sier og anbefaler man skal veie seg en gang i uken. Men det klarer jeg ikke. Jeg må tenke på meg selv og finne ut av hva som er best for meg. Og det som funker for meg funker kanskje ikke for deg og omvendt.

17 dagers dietten er mye strengere enn det jeg gjør egentlig. Jeg ser ingen grunn til å kutte ulike matvarer eller spise mer enn jeg vil bare fordi det står i boken. Jeg har laget litt min egen versjon av den og jeg går på tvers av måltidene. For eksempel om jeg ikke har egg i hus eller ikke har lyst på yoghurt akkurat den morgenen og smoothie frister mer, så skifter jeg og tar torsdags-frokosten på en mandag og drikker en smoothie. Bare ett eksempel. Det samme med middager og lunch. Så til alle spørsmål rundt dette. (I mellom har jeg bilder av typiske måltider jeg har hatt de siste dagene).

En typisk middag eller lunch. En kyllingfilet med salat og melon til dessert.

Hva kan jeg spise? Hva kan jeg ikke spise?

Mine måltider har gått i proteiner (fisk, egg, kjøtt), yoghurter, grønnsaker, bær, frukt. Dietten vil at du skal holde deg unna mais, banan, avokado og frukt skal ikke inntas etter klokken 1400. Jeg følger IKKE dette. Jeg bruker avokado i salater for det blir litt som en dressing. Banan bruker jeg i smoothie og frukt inntar jeg når som helst på døgnet. I går etter klokken 12 om kvelden var jeg så sulten så da spiste jeg en nektarin. Bruk sunn fornuft. Det jeg derimot holder meg unna er pasta, ris, brød. Jeg holder meg unna hvetemel så langt det lar seg gjøre. IKKE DRIKK KALORIER. Jeg kuttet ut brus i tenårene og er så glad for det. Jeg drikker heller ikke kaffe og milkshaker. Her går det i vann, grønn te og kanskje et glass saft med ingen kalorier.

Handlelisten min

Må man trene seg ihjel?

Nei. Jeg beveger meg litt hver dag men trener ikke. Jeg trener tre-fire ganger i uken i ca 20 minutter. I går løp jeg til butikken og gikk tilbake med store handleposer på 5 kg. Jeg sørger for at jeg svetter og er andpusten stort sett hele tiden. På vei tilbake fra butikken hadde jeg litt styrketrening hvor jeg løftet posene opp og ned.

Denne middagen lagde jeg for noen dager siden og var utrolig god. Fylte paprikaer med kjøtt og grønnsaker, kan legge ut oppskrift i løpet av helgen om det er interesse for det.

Toro-suppe med grønnsaker.

Kan man skeie ut?

Som alle andre dietter så skal man prøve å ikke skeie ut. Jeg skeiet ut hin dagen rett før midnatt! Men da tok jeg en yoghurt, en håndfull havregryn og noen rosiner. Havregryn skal man ikke spise i syklus 1 så jeg følte meg skamfull, haha. Men heldigvis utgjorde det ikke en forskjell på vekten dagen etter. Jeg skeiet også ut første uken med to glass vin, men jeg var flink dagene etter så det hadde ikke noe å si. Jeg har blogget om både nedturer og oppturer med dietten, og det kommer jeg til å forsette å gjøre. Ingen er supermennesker. Til neste uke har jeg bursdag og da har jeg planer om å skeie ut både på dagen og på lørdag etter når vi skal ha fest. Jeg må bare prøve å være flink de to dagene i mellom så går det bra! Jeg tenker på helheten og tar en dag av gangen.

Sunn is som smaker dritt godt. Man føler man skeier ut men man gjør egentlig ikke det. Oppskrift ligger ute på matglede.

Jojoslanking?

Nei. Jeg forstår at mange reagerer på ordet diett. Men for meg blir det mer som en kostholdsendring. Jeg har ikke planer om å gå over til brødskiver om noen uker. Jeg skal forsette for jeg elsker yoghurter, frukt, egg og smoothier. Poteter og ris kommer i de andre syklusene MEN alt med måte.

Middagen min i går. Kjøpte kyllingkjøttdeig og fikk 6 hamburgere ut av det. Det er 3 middager til meg. Smashet avokado med litt salt og hvitløk som jeg brukte som dressing. Hamburgerne lagde jeg med ett egg og masse krydder. Ingen salt siden jeg brukte det i dressingen. Brukte salatblader som erstatter for brød.

En typisk frokost: grønn te + to egg + halv grapefrukt + et eple

Tar ikke det mye tid?

Jeg ser ikke så mye på planen egentlig. Bare når jeg ikke har idé om hva jeg vil ha. Jeg lar ikke mat bli en sånn stor del av hverdagen som folk flest gjør når de går på diett. Da dreier ofte hele livet seg om mat og diett de ukene eller dagene man skal være sunn eller sulte seg selv. For meg er det mer sånn at jeg trekker essensen ut av dietten og gjør min egen greie. Essensen er slik: yoghurt/egg/frukt/smoothie til frokost og kvelds. To proteinmåltider til lunch og middag. (Salat, supper, kyllingwok). Jeg synes denne dietten er veldig gøy for jeg for brukt kreativiteten og lager mine egne måltider.

Jeg er en liten juksemaker. Jeg spiser to-tre supper i uken men da tar jeg TORO sine porsjonssupper og legger til en kyllingfilet, noen kalkunskiver eller noe grønnsaker. Jeg har hørt at saltinnholdet er svært høyt på disse ferdigsuppene men til nå har det funket veldig bra. Enkelt og greit!

TIPS:

Drikk grønn te tre ganger om dagen - det er slankende og jobber mot søtsuget

Vær forsiktig med salt - bytt det ut med lime eller sitron

Fyll halvparten av fatet ditt med grønnsaker. Spis så mye grønt at du blir mett. Jeg elsker salater og lager meg forskjellige nesten hver dag.

Denne hadde jeg i dag: vannmelon, agurk og fetaost (15stk). Jeg lot fetaosten tørke på tørkerull i to minutter. Så mye olje har ingen godt av!

Bland spinat i salatene dine - det gjør at du holder deg mett lengre

Forsøk å gå en tur tre ganger i uken 20x3

Ikke hver for mett eller for sulten

Drikk mye vann. Jeg drikker 2-3 liter om dagen

Vil du ha noe godt og skeie ut har jeg flere desserter og snacks som du kan bruke uten å egentlig skeie ut. Trykk på kategorien "matglede" og søk deg frem til det du vil ha.

Trenger du smoothie oppskrifter har jeg mange oppskrifter i kategorien "mandagssmoothie"

Jeg er veldig forsiktig med oljer. Bruker maks en ss om dagen og da går det som regel i kokosolje

Bytt ut rømme med kesam om du skal kose deg med grønnsaker og dip en kveld

Jeg er utrolig dårlig på å spise meg ferdig tidlig. Som alle slankeeksperter sier så skal man prøve å ikke spise så sent. Det klarer jeg ikke, men kanskje du klarer det?

Kok opp ti egg så du har ferdig til morgenene. Lag flere laksefileter som står klare som du bare kan varme. Skjær opp gulrøtter som du har stående i kjøleskapet så du kan knaske på når du vil.

Litt annen info:

Er ikke partneren din med på dietten kan dere likevel kombinere det. Lag samme mat til han/henne også legger du til ris, pasta eller poteter. Funker veldig fint her hjemme. Skal dere ha taco eller laks? Dropp tacolefsen og potetene. Det er litt vanskelig å spise kyllingwok uten nudler når han sitter ved siden av og jafser det i seg, men i gjengjeld får jeg en fin kropp! Haha.

Her hadde vi for eksempel rekeaften. Jeg byttet ut brødet, majones og smør med en salat. Rekesalat. Utrolig godt!

Prøv å ha litt variasjon i måltidene dine. Vær kreativ! Det blir så mye morsommere og motiverende.

De fleste skal på ferie i juli og det er fult mulig å gå ned en del kilo innen det. I hvertfall om du følger den slik jeg gjør. Jeg mottar daglig snaps fra dere om måltider, vektnedgang, om dere kan spise det og det. Det er veldig gøy og jeg blir ekstra motivert av dere. Føler vi er en liten hær som skal bekjempe flesket! Haha.. Jeg forsetter å legge ut alle måltidene mine på snap, så legg meg gjerne til om dere ønsker inspirasjon: martalise

Har dere lyst på mer informasjon kan dere lese mitt første innlegg om 17 dagers dietten som jeg la ut forrige uke. Les HER. Ellers om dere har spørsmål kan dere stille i kommentarfeltet også kan jeg svare så raskt som mulig. Oppdaterer dere også til neste uke, da håper jeg å være 3 kg mindre.

Følg meg gjerne på facebook HER så er det lettere å få med seg når jeg oppdaterer bloggen!


Marta Alise

Liker

Kommentarer