17 dagers - steg for steg

Dette kommer nok til å toppe de lengste innleggene jeg har hatt her på bloggen, men for å få med mest mulig, så blir det sånn. Tror ikke jeg har fått så god respons som det jeg har fått på at jeg skal begynne på diett. Alle vil vite hva jeg spiser og hva jeg gjør. Vi elsker å lese om dietter, kosthold, trening og kropp ikke sant? Haha :-) Jeg er lik, så jeg skal i hvertfall ikke si noe på det! Men her er dietten og dere må bare spørre i kommentarfeltet om noe er uklart!

Dette er mer en livsstilsendring enn en diett fordi den går gjennom 4 faser og på de siste fasene skal du stabilisere vekten slik at du kan holde den. Her har jeg gjort feil, fordi jeg har droppet ut midt i fase 2 pga ferie blant annet. Hver fase varer i 17 dager og tanken er at kroppen blir vant til dietten i løpet av 17 dager, og da, for å slippe å gå på sparemodus eller at kroppen slutter å brenne fett ---> skifter du diett som er fase 2 og 17 nye dager. På fase 1 spiser du det samme som fase 2, bare at du introduserer nye matvarer inn i dietten som feks søtpotet og brun ris og sånn forsetter det. Hele dietten i seg selv varer 17 x 4 dager! Vil dere bli med meg å starte i morgen så les gjerne videre:

En typisk dag er slik:

FROKOST:

alternativ 1: 2 egg som er laget UTEN olje, 1 frukt + grønn te

alternativ 2: 1 yoghurt, 1 frukt + grønn te

alternativ 3: 4 eggehviter som er laget UTEN olje, 1 frukt + grønn te

SNACKS:

frukt og yoghurt

LUNCH:

alternativ 1: valgfritt hvor mye av: fisk, egg eller kylling/kalkun + grønnsaker + grønn te

alternativ 2: 1 yoghurt og så mye grønnsaker du vil + grønn te

MIDDAG:

valgfritt hvor mye av: fisk/kylling/kalkun + grønnsaker + grønn te

TILLEGG: 1-2 ss olje til enten salat, over grønnsaker eller til steking.

Frukter du kan spise:

Man skal ha i seg det de kaller "low-sugar fruit". Disse er rike på fiber og gir oss større metthetsfølelse. De er også full av vann og få kalorier, så de er ideell for vekttap. De skal ikke inntas etter klokken 14.00 på 17 dagers dietten. Jeg har helt ærlig ikke vært noe streng her. Jeg unner meg alle frukter og spiser de etter klokken 14.00 også! Her er listen:

epler, alle type bær, grapefrukt, appelsiner, fersken, pærer, plommer, røde druer

Probiotiske matvarer

Probiotiske bakterier bidrar til å gjenopprette balansen i tarmen og beskytte mot mageproblemer. I listen er disse matvarene:

kefir, yoghurt dobbel %0, gresk yoghurt, cottage cheese, kesam

Grønnsaker du kan spise:

Fra listen nedenfor kan du spise av så mye du vil. Så om du har spist opp alle måltidene dine en dag og forsatt er sulten, kan du enten knaske på gulrøtter eller lage deg en salat. Som dere ser er ikke avokado og mais en del av listen og det gnager veldig på meg. Så her gjør jeg et lite unntak når vi feks har tacosalat eller kyllingburgere. Jeg elsker guacamole! Opp til hver enkel hvor streng man vil være.. Men her er de grønnsakene man kan spise om man skal følge dietten slavisk:

Artisjokk, asparges, brokkoli, gulrøtter, blomkål, hodekål, rosenkål, paprika, selleri, agurk, hvitløk, grønne bønner, isbergsalat, grønnkål, sopp, spinat, løk, tomater, okra, persille, vårløk, purreløk, aubergine, brønnkarse, all slags grønne blader

Fett og sauser/tilbehør:

Man skal ha i seg 1-2 ss med olje hver eneste da:

olivenolje, fiske olje, linfrøolje

Sauser er lov men ikke for mye. Men skal det være matvarer uten sukker og lavt kaloriinnhold:

salsa, marinerte sauser, soyasaus, ketchup, rømme, syltetøy, parmesan, salt, pepper, urter, krydder, fettfri dressinger, sennep, eddik, gele

Proteiner

Varene på listen er veldig få synes jeg. Jeg har spist både karbonadedeig og kyllingkjøttdeig mens jeg har vært på diett og det har gått helt fint mtp vekta. Proteiner gir oss "fat-burning power" - som det står i boken og det står også at man kan spise så mye man vil av disse proteinene. Her er listen:

Kyllingbryst, kalkun, egg, laks, tunfisk, flyndre, malle, tilapia

Andre regler på 17 dagers dietten i fase 1:

Drikke masse vann, gjerne 2 liter

Tren 17 minutter hver dag

Spis sakte og til du er mett, men ikke bli stappmett

Du skal hverken sulte deg eller være stappa!

Unngå alkohol og sukker!

Drikk 3 glass med grønn te hver dag

Ta vekk skinnet på kylling og kalkun

Jeg sjekket blogginnleggene mine jeg hadde skrevet i sommer og fikk litt sjokk. Jeg gikk ned rundt 7-8 kg på denne dietten og trodde jeg holdt på mye lenger enn jeg faktisk gjorde. Men på dag 11 hadde jeg gått ned 7 kg og det er helt sykt. Disse tok 4 mnd på å komme tilbake og det var pga to ferier (cruise og Dubai) + at jeg ble så deprimert under rettssaken i fjor. Jeg kunne selvfølgelig ønsket jeg ikke hadde falt av vognen, men det er mye vanskeligere å gå på diett om sommeren enn nå feks. Så jeg anbefaler dere å ikke utsett det mer! Det er grusomt å ikke kunne spise loff når man spiser reker og nippe til 2 glass hvitvin uten sukker, når alle andre hiver innpå med øl, chips og godteri!

Det er veldig vanskelig å gå på denne dietten uten å gå litt utenfor reglene. Jeg har som sagt unnet meg både frukter og grønnsaker som ikke er "lov". Jeg har også laget smoothieis for å holde meg borte fra godteri. Kan legge ut oppskrift til uken. Noe jeg også gjør når jeg går på diett er at jeg trener mer enn jeg skal og derfor tror jeg alt går opp i opp når jeg spiser en frukt om kvelden eller spiser karbonadedeig istedenfor kylling - noe som egentlig ikke er lov!

Nedenfor ser dere handlelisten min om dere vil starte i morgen. Det er alltid lettere å starte på en mandag, er dere ikke enig?

Fordelen med dietten

Man går ikke sulten

Man ser fort resultater og det hjelper sånn på motivasjonen

Man får i seg masse viktige mineraler og vitaminer

Variert og deilig kosthold

Lett å tilpasse om man skal spise hos venner/restauarant

Baksiden med dietten

Man skal helst ikke drikke alkohol

Man går på do ganske ofte. (grønn te)

Nesten ingen karbo - jeg elsker karbohydrater!

Nå har dere fått utgangspunkt i hvordan dietten skal se ut. Men vil dere ha forslag til ukesmeny fra boken? Den er flink til å variere og gi ideer! Kan legge ut ukesmeny hver søndag kveld for eksempel slik at dere har det til uken starter også kan dere få inspirasjon av den. Jeg følger den ca 90 % av tiden 😃

Må også minne om at jeg dokumenterer hver trening, hvert måltid - uten unntak, hva jeg drikker, tips og triks osv, på

snapchaten min: martalise

Marta Alise

Liker