15 tips til en sunnere ferie

Forrige sommer publiserte jeg dette innlegget og det ble delt i hytt og pine. Jeg tror mange av dere fikk kjempe gode tips og siden jeg har en del nye lesere så ville jeg gjerne publisere det på nytt! Vi vet vel alle at i ferien går det unna med gode desserter, deilige grillmidagger og store drinker... Men vi trenger ikke å nekte oss noe, men enkle grep kan vi unna oss alt :-)

Matbuffe. Noe av det beste med hele ferien er jo frokostbuffen på hotellet. Er du redd for at du ikke klarer å styre deg så velg en mindre tallerken. Fyll den også er du ferdig. (Gjelder også om dere spiser middagsbuffee om kvelden selvsagt).

Velg grønt. Spis noe grønt til hvert måltid; en grøn salat som tilbehør med frokosten, paprika og tomat i omeletten din, grønne smoothier, dampede grønnsaker til middagene dine osv. Er du på resturant og grønnsaker er en del av måltidet kan du også be om å få ekstra.

Smak på alt. Det er din ferie og du skal ikke nekte deg en eneste ting du har lyst til å spise. Men kanskje du kan nøye deg med å smake på alt istedenfor å fråtse i noe? På denne måten for du en liten smakebit samtidig så det ikke går utover noe annet.

Lei en sykkel. Vil du ut å bli kjent med området du bor i? Lei en sykkel, det er så hyggelig og man får sett så mye man ellers ikke ville ha fått sett. Kjør i ditt tempo og nyt tiden med vind i håret.

Mammas beste tips. Alltid når vi er på tur med mamma så får hun i oss et eple om dagen. Er ikke alltid like godt synes jeg, men da holder du deg borte fra sykdommer og forstoppelse. Systemet fungerer optimalt med et eple om dagen hjemme og særlig i utlandet!

Boikott heisen. Alle hoteller har trapper - bruk dem!

Pakk med deg gode sko. Løpesko er ikke bare for trening. De er også gode til sightseeing og shopping. Så istedenfor å hoppe på busser/taxier for å se severdigheter - hopp i joggeskoene dine! Det er en glimrende måte å oppleve lokalområder på samtidig som du sparer penger og forbrenner kalorier.

Svøm. Jeg og Audun svømmer førti minutter hver dag når vi er i syden. Helst før frokost. Da vet jeg at jeg kan kjøre i meg ett par vinglass på kvelden eller unne meg en is uten at det gjør noe.

Smoothie. I løpet av de siste årene har mange vært flinke å starte smoothie-barer i shoppinggatene, i hvertfall i utlandet. Se etter en slik en når du er på sightseeing eller shopping. Bestill din favorittsmoothie! Da blir magen din glad :-)

Glem mobilen. La mobilen ligge på hotellrommet. Det er en gode måte å stresse ned på og leve i nuet. Avtal også med deg selv hvor ofte du skal sjekke facebook, mail og snapchat. For eksempel klokken tolv om dagen og åtte om kvelden. Ellers forblir du og mobilen din adskilt!

Baywatch. Skal du på stranden? Det er så deilig å late seg, men enda deiligere er det å late seg når man har gått eller jogget i en halvtime-time frem og tilbake på strandlinjen i bare bikini. Ta deg en ordentlig baywatch! (Husk å smør deg ordentlig. Når kroppen er i bevegelse blir den mye fortere brun, eller rød. Haha).

Drikk vann. Denne gode vanen må gjerne starte på flyet hvor ett glass i timen forhindrer dehydrering. Husk også vannflasken på stranden, på shopping og ett glass til alle måltidene. TIPS: drikk ett vannglass før hvert måltid - da spiser du faktisk mindre!

Velg frukt! Jeg synes at norske butikker er litt ensformig når det gjelder frukt. Men i syden har de et godt tilbud på masse rare og deilige frukter som er litt vanskelig å få tak i her hjemme. Utnytt dette! Gå på marked og kjøp en frukt vi ikke har hjemme i Norge til hver dag du er på ferie.

Ferieaktiviteter. Noe av det kjekkeste jeg vet med ferie er alle aktivitetene man kan melde seg på som man ikke har så god tilgang til her hjemme. Tennis, dykking, klatring, vannski, bordtennis - meld deg på!

Del desserten. Her er jeg og Audun ganske flinke. Vi spiser heller mer av maten slik at vi blir mett også deler desserten istedenfor å bestille to.

(bildene er fra pinterest.com)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Y
Y,
Man kan ikke gjøre alle tillags... sånn er det bare!! Men jeg synes du følger sunn fornuft i hvertfall 😉❤
Ane
Ane,
Jeg har fulgt deg siden dag 1 jeg 😊 Synes du var så pen, så var vanskelig å la være!
martaalise
martaalise,
<3 snille deg
nouw.com/martaalise
IP: 82.99.3.229