15 høstfilmer

Høsten er den mest koseligste og romantiske tiden i året. Det er tid for kos under teppe, stunder foran peisen og lange turer i skog og mark. Men det beste er når man kommer hjem fra lange turer er å legge seg ned på sofaen med en høstsuppe og en god høstfilm. Det er også en perfekt tid for å unnskylde seg til å holde seg inne. Her er mine anbefalinger;

Meet the fockers - Jeg elsker disse filmene! De er hysterisk morsom. Husker dere Meet the parents? Likte dere den kommer dere definitivt til å like denne. Svigerforeldrene møtes og alt går ikke helt etter planen! Jeg elsker Robert De Niro!

My sister's keeper - Denne filmen får meg til å gråte gang på gang og Cameron Diaz spiller fantastisk i alle filmene jeg ser henne i. En absolutt må se film, setter livet litt i perspektiv og får deg til å tenke at livet er kanskje ikke alltid slik du hadde trodd det skulle bli. Anna blir født for å hjelpe sin dødssyke søster som lider av leukemi og saksøker foreldrene i en alder av 13 år fordi hun vil bestemme over sin egen kropp. Gjennom filmen får man se alle sykehusopphold og hvor langt foreldrene er villig til å gå for å redde eldste datteren.

Gone girl - Dette var en av de mest spennende filmene jeg så i fjor og jeg gleder meg til å se den igjen. En utrolig god psykologisk thriller. Konen til Nick forsvinner plutselig og du klarer ikke helt å finne ut før på slutten hvor hun har blitt av, hvem som har kidnappet henne og hvorfor hun plutselig forsvant.

It's complicated - Meryl Streep er en av mine favorittskuespillere. I denne komedien følger man henne gjennom et liv hvor eldste sønnen får vitnemål og i den anledningen møter hun sin eksmann som nå er gift. Ting blir veldig komplisert når hun begynner å rote med han igjen og hun møter en ny mann som hun forelsker seg i. Veldig morsom film!

Pocahontas - Vi har vel alle sett Pocahontas? Det er min favoritt disneyfilm. Hun er så sinnssykt vakker og historien er så trist men samtidig veldig fin. Tror jeg kan alle sangene utenat. Denne skal jeg få Audun til å se med meg.

Den fantastiske historien om Benjamin Button - Benjamin Button blir født som en gammel mann og aldres baklengs. Han blir bare yngre og yngre. Jeg husker jeg hadde så mange tanker etter å ha sett denne filmen, så mange spørsmål. Finnes det noen som blir født sånn? Tenk å være 90 år men se ut som man er en 35 år gammel Brad Pitt? En utrolig spennende og mindfuck drama som ikke helt kan forklares - den må sees!

The Great Gatsby - Denne filmen er så utrolig gøy. Kostymene og scenen er noe av det flotteste innen film. Handlingen er i 1920 årene hvor det var gangstere, jazz musikk og masse rikdom. Filmen er utrolig underholdene for oss som liker kjærlighetshistorier med en mix av drama.

Sweeney todd - Benjamin Barker flykter tilbake til London etter å ha sittet uskyldig dømt i fengsel på andre siden av kloden. Han er klar for hevn og sammen med sin hustru åpner de en barbersjappe. Jeg elsker filmene med Johnny Depp!

Addams family - En mørk komedie som jeg elsket når jeg var liten. Rundt halloween vært år ser jeg denne! Addams Family elsker det mørke, sære og døden. Dette er absolutt min humor! "Black is such a happy color".

The equalizer - Enkemannen Rob lever et vanlig liv helt til han møter en ungjente som blir tvunget ut i prostitusjon av russisk mafia. Han må hjelpe henne og i filmen blir vi kjent med at han ikke er så vanlig likevel. Han har egenskaper som får disse slemmene mennene ut av spill, og dette får konsekvenser for han. En sinnssykt god og spennende film!

Midnight in paris - Denne filmen er regissert av Woody Allen - og da må den være god, ikke sant? Jeg falt helt for denne filmen. Den handler om en manusforfatter som må revurdere sitt nåværende forhold etter å ha tatt seg magiske turer om natten i Paris. Denne filmen er så koselig og fin.

The bucket list - Vi har vel alle en må-gjøre liste? Vi tenker at vi har så god tid, men hva vi plutselig blir syke og ikke har så god tid likevel? Filmen følger to menn som er dødsyke. De har en liste over ting de vil gjøre før de dør. Både Jack Nicholson og Morgan Freeman er noen av verdens beste skuespillere!

Maze runner - Denne så jeg på kino med Audun i fjor og trodde ikke at jeg kom til å like den. Når jeg kom ut av kinosalen satt jeg med ett helt annet inntrykk; jeg ville se den igjen! Så utrolig spennende! Thomas våkner i et lite samfunn med mange andre gutter. De er fanget ute i en labyrint og sammen må de gjøre alt for å komme seg ut.

The boy in the striped pyjamas - Vanligvis liker jeg ikke filmer fra andre verdenskrig men denne filmen er noe for seg selv. Mer grinefilm skal du lete lenge etter. Man får ett innblikk i hvordan jødene i konsentrasjonsleirene levde og det er helt forferdelig. I filmen blir to guttunger venner. Den ene er sønn av tysk kommandant mens han andre er en jødisk gutt på andre side av gitter gjerdet. De to utvikler et veldig fint vennskap som snart får store konsekvenser.

Limitless - Til vanlig bruker vi bare 20 % av hjernekapasiteten, men med hjelp av en pille i filmen får man brukt 100%. En nydumpet forfatter med skrivesperre blir plutselig suksessfull, men med det følger også andre farer. Han må på jakt etter flere piller for å opprettholde dette og ikke minst, han kan dø. Du trenger ikke å like sciensfiction for å se denne filmen, tror den havner i smak uansett! Det gjorde den hos meg i hvertfall.

Håper filmene faller i smak! Ønsker dere alle en kjempe fin filmhøst!

Marta Alise

Liker

Kommentarer