10 ting å gjøre på valentinsdagen

For en uke siden delte jeg mine beste tips til feiring av valentinsdag som singel, så i dag deler jeg tips til dere som har kjæreste. Men noen av punktene passer nok for venner også! For denne dagen er jo for å feire kjærligheten og den er jo overalt, ikke bare med kjæresten.

Men, nå skal dere som er i forhold være i fokus! Dessverre er dagen på en tirsdag, noe jeg ikke er så glad for - men, vi må bare gjøre det beste ut av det. Og hvem sier at vi ikke kan spise litt kake og drikke vin på en tirsdag, ikke sant? ;-) Her er mine beste tips:

__________________________________________________________________________________________________

1. Kjærestekveld på gulvet

Dette tipset har jeg kommet med før her på bloggen, men jeg må bare komme med det igjen siden det er så koselig. Dette er faktisk noe jeg savner veldig også, så Audun, om du leser dette, så ønsker jeg meg en slik kveld. Okei, la meg forklare. Kos på gulvet; finn frem alle dyner og puter i huset. Plasser de foran sofaen og ta på en koselig film. Husk å slukke alle lys og ta med noe snacks ned på gulvet. Lag deres lille hule på gulvet og kos dere sammen!

2. Smaksprøver

Kjøp inn masse deilig og annerledes mat. Feks hvit sjokolade, frukter dere vanligvis aldri kjøper (eksotiske), oster, kjeks. Finn frem et tynt skjerf og sett det foran øynene på kjæresten. La han/henne gjette hva du har kjøpt og omvendt. Skal love dere unike smaksopplevelser :-) Når dere er lei, teller dere poeng og fråtser i resten ;-) Husk vin!

3. Orientering

Husker dere orientering i gymtimene? Lag noe sånt, bare mye mer romantisk og hyggelig. Som feks starte på deres yndlingsrestaurant, ha en ledetråd til hvor dere skal gå videre (feks kino/bowling/stand up) også avslutte på en hotellrom. Han/hun må gjette seg til det da ;-) Så ledetrådene bør være gode! Jeg gjorde dette til Audun når han fylte 34 år. Da havnet vi i Budapest. Det var så artig å lage til! Og enda gøyere når han skulle gjette og finne ut neste ledetråd.

4. Rollespill

Har dere sett Modern family der foreldrene har rollespill ute på byen? Det er jo bare så artig! Kle dere opp som noen andre og treff hverandre "helt tilfeldig" i en bar sammen. Bli kjent med hverandres alterego ;-)

5. Vinsmaking

Kjøp inn 5-6 viner og ha vinsmaking sammen med kjæresten. Dette tipset synes jeg passer med uansett hvem du skal feire med. Det er jo så gøy å ha vinsmaking. Jeg og Audun var på det i Sør-Afrika og vi koste oss så mye! Hjalp også at vi hadde litt mørk sjokolade som vi fikk til prøvene. Vi ble dritings av 1 og 1/2 glass vin.. Man blir full på en helt annen måte når man nyter vinen altså :-) Ikke at det er tanken og målet for kvelden, haha.

6. A classic one

Jeg kan jo ikke unngå å foreslo det enkleste og mest klassiske, nemlig; a dinner and a movie! Ta med kjæresten på en god film på kino etterfulgt av et restaurantbesøk. Husk dessert! Det er valentine ;-)

7. Lag mat sammen

Noe jeg synes er kjempe hyggelig er å lage mat sammen med Audun, men vi gjør det alt for sjeldent! En av våre første dater laget vi sushi sammen hjemme hos meg i Oslo. Det var så gøy! Dyrt, men gøy! Dra på butikken sammen, bli enig om en god tre-retters dere skal lage, også lag det sammen på kjøkkenet. Husk å lage noe litt utfordrerne ;-) Og igjen, husk vin!

8. Finn ut hva byen din har å tilby

Hin dagen gikk vi forbi Bingo her i Arendal og da tenkte jeg på hvor mye denne byen har å tilby uten at vi vet det. Fikk også vite for en stund siden at det er quiz her hver onsdag. Og vi har hverken vært på det eller på Bingo. Det er sånn vi kun deltar i, i syden og det er jo bare tull! Så.. Hva med å sjekke ut hva dere kan gjøre på valentinsdagen som er litt utenom det vanlige? Feks Bingo, Stand-up, skøytehall, museum, quiz?

9. Dra vekk sammen

Dette punktet krever jo litt mer enn å bare stikke av. Men hva med å planlegge en liten get-away på valentinsdag? Lage god mat sammen også se på turer sammen? Enten til nabobyen for en liten weekend på hotell eller utenlands?

10. Lek bartendere

Det ligger millioner av drinkoppskrifter ute på nettet. Og jeg har kanskje smakt 10 av de.. Har alltid planer om å lage noe kreativt og artig som ingen andre har smakt før, men så strekker ikke tiden til. Hva med å legge en slik kveld til på valentins? Kjøp inn masse garnityr, juicer, likører og ulike brennevin? Sett opp alt på disken og lek at dere er bartendere! Finn deres signaturdrink og ha det gøy ;-)

________________________________________________________________________________

Og om dere lurer på hva vi skal gjøre så er det å ta det helt med ro denne dagen. I fjor var vi på Kragerø Resort og hadde to dager med spa og massasje. Det var superdeilig men i år skal vi ta det litt roligere siden vi skal på hyttetur til helgen. Jeg skal prøve å få Audun med på å lage litt middag sammen med meg. Kanskje vi kan lage sushi sammen slik vi gjorde for tre år siden! Det var tider det. Tenk at jeg forsatt er like forelsket.. Ingen 3 års krise her enda i hvertfall, haha :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

HEP
HEP,
Så mange gode tips, takk for god inspirasjon!☺
nouw.com/hep
martaalise
martaalise,